Onze dieren

De kudde

De kudde van Fokkerij Langewold bestaat momenteel uit elf dieren. Twee stieren, vijf moeder dieren, twee pinken en een twee kalveren. Hieronder op deze pagina worden ze verder aan u voorgesteld.

Maartje van de Langewold

Maartje is een dochter van Mama en Beest. Ze werd geboren op 19 maart 2022 met een gewicht van 12,5 kg. Ze wordt met de fles grootgebracht en is te koop.

Hanna van de Langewold

Hanna is geboren in 2016 stamt af van een de IJselhof Hanny en is met de fles grootgebracht. Ze is een wat hoog benig type met een vriendelijk karakter en erg speels. Veel van haar kalveren hebben oogvlekken (blaren), wat ze een uitstraling geeft van kleine 'boefjes'.

Lisa van de Langewold

Lisa is van 2017 en is een kleine aanhankelijke en knuffelbare minizeboe (88 cm). Ze is de laagste in de rangorde maar weet zich prima te redden. Dit jaar krijgt ze haar tweede kalf.

Minzeboes en wilgen

Fokkerij Langewold telt zo'n 80 knotwilgen. Je kunt minizeboes niet blijer maken dan ze elke dag een forse twijg te geven. De twijgen worden geheel gestript.

De kleuterklas van 2017

Het blijft leuk om naar te kijken: v.l.n.r. Sarah Lin, Lisa en Beest. Een super mak stel die altijd in zijn voor een knuffel. Ze lopen regelmatig los op het erf en kunnen dan enorm rennen en spelen.

 

Mama

Mama (2016) gaat wegens nieuwe aanwas weg. Ze heeft een aantal jaren in de prachtige kraal van de Afrikaanse Serengeti in Wildlands in Emmen gelopen en is dus mensen gewend.
In overleg kan ze drachtig worden verkocht.

Sarah van de Langewold

Sarah (2017) is de benjamin van de kudde. Ze is de dochter van Ariane en is ongeveer 80 cm hoog. Een uitzonderlijk lief dier waarbij we de kalfjes laten lopen. Door het fijne karakter van de moeder en door het geven van veel aandacht aan de kalveren (op de foto dochter Irma) zijn deze ook zeer geschikt voor zorg- en kinderboerderijen.

Beest

Beest is een zoon van de Belgische stier Apollo. Hij lijkt erg op zijn vader: klein, robuust, een druktemaker en indrukwekkend om te zien. Bezoekers van de kudde ziet hij als concurrent en gaat met veel vertoon dwars tussen de bezoeker en de kudde staan. Hij is niet agressief maar verzorging vraagt wel een ervaren minizeboe-houder. Hij fokt erg mooie kalveren.

Lilly van de Langewold

Ook geboren in 2019 en een dochter van Hanna. Ze is samen met Sterre opgegroeid en zijn nu de beste maatjes. Het is een erg sociaal dier en gericht op mensen.

Irma van de Langewold

Irma is de dochter van Sarah. Ze zoogt bij de moeder. Om haar mak te krijgen besteden we veel aandacht aan haar. We zijn erg tevreden hoe zij zich ontwikkeld.

Bij Fokkerij Langewold

De volgende volgt...