Foto’s van onze dieren

De kudde

De kudde van Fokkerij Langewold bestaat momenteel uit acht dieren. Drie moeder dieren en de stier de Ijsselhof Lars  (op foto in het midden), 1 pink (Tara), 1 éénjarige kalf (Hanna)  en 2 kalveren (Lisa en Sarah)

Ariane

Ariane is geboren in 2007. Een wat forse zeboe met een goed karakter. Ze fokt mooie gekleurde kalveren, die bij haar blijven lopen. Door de kalveren regelmatig in handen te hebben, wat Ariane prima toelaat, worden ze tam. 

De IJsselhof Hanny

Hanny is geboren in 2011 uit een Duitse moeder. Ze is een wat hoog benig type met veel natuurlijk gedrag. Haar kalveren worden met de fles grootgebracht. Bijzonder is dat ze de oogvlekken tot nu toe bij al haar kalveren overerft. Het geeft ze een uitstraling van kleine "boefjes".

Tara van de Langewold

Tara is een dochter Ariane en is groot geworden bij de moeder. Het is een compacte en kleine zeboe met en prachtige aftekening. Dit jaar gaat ze bij de stier. I.v.m. vers bloed zijn we  nog op zoek naar een mooie en lieve stier.

Hanna

Hanna (2016) dochter van IJsselhof Hanny. Ze is met de fles grootgebracht en is nu een jaar oud.  Op deze foto is ze te zien met haar volle zusje Sarah van de Langewold, geboren 21 april 2017. 

Minzeboes en wilgen

Fokkerij Langewold telt zo'n 60 knotwilgen. Je kunt minizeboes niet blijer maken dan ze elke dag een forse twijg te geven. De twijgen worden geheel gestript.

Lisa van de Langewold

Lisa van de Langewold, dochter van Lieneke en Lars van de IJsselhof, geboren op 13 april 2017 en wordt met de fles grootgebracht. Ze is een zusje van Abel en Uk die samen een plekje hebben gekregen als knuffelkoetjes op 'n zorgboerderij.

Lisa van de Langewold

Lisa van de Langewold, dochter van Lieneke en Lars van de IJsselhof, geboren op 13 april 2017.

De Belgische stier Beest

Om inteelt te voorkomen is een nieuw stiertje gekocht.
Beest uit januari 2017 (tja zijn stalgenootje heette Beaty) is de zoon van de prachtige uit België afkomstige stier Apollo, waarmee mooie en goedgebouwde kalveren gefokt werden.

De IJsselhof Lars

Lars (2013) is een stier met een stoere, ras typische uitstraling. Hij is goed benaderbaar en toont respect voor de mens. Is de vader van de kalveren en fokt mooie en kleine dieren. I.v.m. inteelt zijn we op zoek naar een mooie nieuwe stier.

Lieneke

Lieneke is van 2008 en is in Duitsland geboren. Eén van de eerste bewoonsters van de Langewold. Ze is klein van stuk en schuw voor met name onbekenden. Ze fokt fijne kalveren die met de fles worden opgefokt.

Uk van de Langewold

Uk is geboren in 2015 en is een zoon van Lieneke. Hij is grootgebracht met de fles en is een geweldig knuffeldier. Op de leeftijd van 3 maanden is hij geost. Hij loopt inmiddels samen met zijn broertje Abel op een zorgboerderij waar ze erg blij met hem zijn.

Abel van de Langewold

Abel is een zoon van Lieneke. Hij  is met de fles grootgebracht. Hij is op de leeftijd van 5 maanden geost en heeft een samen met grote broer Uk een plekje gevonden op een zorgboerderij. Hij doet het daar geweldig.

Janno van de Langewold

Janno van de Langewold (2016) is een zoon van Ariane. Door hem zeker 2 keer per dag in handen te hebben werd hij handtam. Sinds kort verblijft hij op een zorgboerderij waar ook hij geniet van veel aandacht en zorg.

Ariane

Hier staat Ariane vast in het Zweeds voerhek. Met veel aandacht en geduld werd het mogelijk om haar op deze manier te voeren. Een mooi resultaat van ons fokbeleid.

Sarah van de Langewold

Sarah van de Langewold is de dochter van de IJsselhof Hanny en de IJsselhof Lars en zusje van Hanna. Het is een mooi gebouwd en pittig kalfje. Ze wordt samen met Lisa met de fles grootgebracht.

Minizeboes van de Langewold

Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van deze minizeboes.

De jongsten bij elkaar

De kleuterklas van 2017, v.l.n.r.: Sarah Lin, Lisa en Beest.
Een super mak stel die altijd in zijn voor een knuffel.
Ze lopen regelmatig los op het erf en kunnen dan enorm rennen en spelen.