Onze dieren

De kudde

De kudde van Fokkerij Langewold bestaat momenteel uit elf dieren. Twee stieren, vijf moeder dieren, twee pinken en een twee kalveren. Hieronder op deze pagina worden ze verder aan u voorgesteld.

Ariana

Ariana is geboren in 2007 en was onze eerste minizeboe. Een wat forse zeboe met een goed karakter. Ze werpt ieder jaar trouw mooie compacte en gekleurde kalveren. Ariane is van de koeien de hoogste in rangorde.

Hanna van de Langewold

Hanna is geboren in 2016 stamt af van een de IJselhof Hanny en is met de fles grootgebracht. Ze is een wat hoog benig type met een vriendelijk karakter en erg speels. Veel van haar kalveren hebben oogvlekken (blaren), wat ze een uitstraling geeft van kleine 'boefjes'.

Lisa van de Langewold

Lisa is van 2017 en is een kleine aanhankelijke en knuffelbare minizeboe (88 cm). Ze is de laagste in de rangorde maar weet zich prima te redden. Dit jaar krijgt ze haar tweede kalf.

Minzeboes en wilgen

Fokkerij Langewold telt zo'n 80 knotwilgen. Je kunt minizeboes niet blijer maken dan ze elke dag een forse twijg te geven. De twijgen worden geheel gestript.

De kleuterklas van 2017

Het blijft leuk om naar te kijken: v.l.n.r. Sarah Lin, Lisa en Beest. Een super mak stel die altijd in zijn voor een knuffel. Ze lopen regelmatig los op het erf en kunnen dan enorm rennen en spelen.

 

Mama

Mama (2016) komt van Wildlands in Emmen en heeft in de prachtige kraal van de Afrikaans Serenga gelopen. Ze is door ons gekocht om haar uitzonderlijk goed karakter, mooie gele kleur en nieuw fris bloed. Dit jaar verwachten wij haar eerste kalf en zijn erg benieuwd We hopen nog vele mooie kalveren met haar te fokken.

Sarah van de Langewold

Sarah (2017) is de benjamin van de kudde. Ze is de dochter van Ariane en is ongeveer 80 cm hoog. Een uitzonderlijk lief dier waarbij we de kalfjes laten lopen. Door het fijne karakter van de moeder en door het geven van veel aandacht aan de kalveren (op de foto dochter Irma) zijn deze ook zeer geschikt voor zorg- en kinderboerderijen.

Sterre van de Langewold

Sterre is in 2019 geboren en een dochter van Ariane. Ze heeft een prachtige dieprode kleur. Samen met Lilly loopt ze in de wei. Afhankelijk van haar ontwikkeling laten we haar in 2020 of in 2021 dekken.

Lilly van de Langewold

Ook geboren in 2019 en een dochter van Hanna. Ze is samen met Sterre opgegroeid en zijn nu de beste maatjes. Het is een erg sociaal dier en gericht op mensen.

Beest

Beest is een zoon van de Belgische stier Apollo. Hij lijkt erg op zijn vader: klein, robuust, een druktemaker en indrukwekkend om te zien. Bezoekers van de kudde ziet hij als concurrent en gaat met veel vertoon dwars tussen de bezoeker en de kudde staan. Hij is niet agressief maar verzorging vraagt wel een ervaren minizeboe-houder. Hij fokt erg mooie kalveren.

Rico

Rico is van 2018 en komt ook van Wildlands in Emmen. Hij is hoogbenig en aangekocht voor bloedverversing en om zijn mooie kleurslag. Zijn karakter is super goed. De bedoeling is om een aantal van onze moederdieren door Rico te laten dekken. Natuurlijk zijn we erg nieuwsgierig naar het resultaat.

Irma van de Langewold

Irma is de dochter van Sarah. Ze zoogt bij de moeder. Om haar mak te krijgen besteden we veel aandacht aan haar. We zijn erg tevreden hoe zij zich ontwikkeld.

Arie van de Langewold

Arie is de jongste telg en geboren op 1 juni 2020. Hij is de zoon van Ariane en wordt met de fles grootgebracht. Arie wordt opgefokt voor onze doelgroep: zorg- en kinderboerderijen.

Luka van de Langewold

Luka is een zoon van Lisa en geboren op 13 juni 2020. Het is een klein fijn en klein gebouwd stiertje met een mooie bloedlijn. Dat maakt hem zowel geschikt voor de fokkerij als voor zorg- en kinderboerderijen.

De volgende volgt