Onze minizeboes trekken de wijde wereld in. De handtamme kalveren worden verkocht aan enthousiaste eigenaren die de dieren een plek geven op hun zorgboerderij of daar waar mens en dier plezier aan elkaar beleven. We ontvangen dan ook graag foto’s van onze dieren in hun nieuwe omgeving die we hieronder met u delen.

Verhuisd naar een superplek
In 2021 zijn Lilian en Mark verhuist naar Westerwolde waar ze op een superplek zijn terechtgekomen. Ze zijn met liefde en zorg opgevoed en echte knuffel zeboes geworden. Mark is na en half jaar gecastreerd. Bij stiertjes die niet dekken voorkom je zo dat ze dominant gedrag vertonen.

Foto's: Monique Rolfers

Abel grote charmeur in verpleeghuis
De bewoners van verpleeghuis De Vierackers in Assen krijgen visite van de mobiele boerderij van Marjolein Klein Haarhuis. Ze genieten van het bijzondere schouwspel en van Abel de minizeboe met zijn aandoenlijke ogen. ’Hij wordt niet groter’ zegt Marjolein. Onze Abel zorgt vaker onbedoeld voor verwarring. Vanwege zijn afmeting wordt Abel geregeld voor kalf versleten. Toch gaat het hier om een volwassen os.   BEKIJK DE FILM

foto Marcel Jurian de Jong / Dagblad van het Noorden

Lovely Lisa
Lisa maakt pret met Neomi en Milano.
Stadskinderen die ervaren hoe leuk het is om met dieren te spelen en te knuffelen.

Een paar apart...
Lisa en de nieuwe poes Sienie hebben elkaar gevonden! Ze spelen samen en Sienie slaapt in het stro naast Lisa.

Thuis op de zorgboerderij
Abel en Uk hebben en mooie plek gevonden op de zorgboerderij. Ze vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en hebben een maatje gevonden in de geit. Zeboes zijn prima te houden met andere dieren. Sterker nog ze hebben gezelschap nodig om zich happy te voelen. Dit kan een andere zeboe zijn maar ook een schaap, geit of ander sociaal dier.