Fokkerij Langewold

Minizeboes_16062001_langewold_minizeboe_groningen_jaar_naam

Fokkerij Langewold is gelegen in het Westerkwartier, een kleinschalig coulissen landschap ten westen van de stad Groningen. Het bedrijf is 3 ha groot en er worden sinds 2013 minizeboes gefokt. De eigenaar Michiel Bus heeft 40 jaar ervaring met het houden van koeien en andere landbouwhuisdieren. In het fokken van zeboes ziet hij een nieuwe uitdaging. Hij is gefascineerd door het gedrag en de eigenschappen van minizeboes. Bij minizeboes vind je noch veel natuurlijk gedrag en de slimheid van de dieren verbaast nog elke dag.


De exemplaren van Fokkerij Langewold stammen o.a. af van de ca. 20 dieren die in de jaren negentig rechtstreeks zijn geïmporteerd vanuit Ethiopië. De Minizeboe is een van de honderden verschillende zeboerassen die over de wereld verspreid zijn. Het is een zgn. miniatuurvorm die slechts ca. 1 meter hoog wordt (en vaak nog kleiner). Lees verder...>


Minizeboes_16062204_langewold_michielbus_koekalf_lichtbruin

Inmiddels lopen er op het bedrijf 9 minzeboes. Het fokbeleid is gericht op het fokken van vriendelijke op mensen gerichte dieren met de kenmerkende en ras typische zeboe uitstraling.


Door speciale opfok, geduld en een goed huisvesting lukt het hem om dieren te fokken die prima te houden zijn zowel op een kinderboerderij als op een (hobby)boerderij. Door hun soberheid zijn uitstekend in te passen in natuurgebieden.


Minizeboes_16070309_langewold_surhuisterveen_michielbus_stierkalf_k-Hanna-en-Abel-Langewold_s-Ijsselhof-Lars_melk geven